Moekafe.mk слави 2 години постоење!

Ние денес го славиме нашиот втор роденден, ајде да го прославиме заедно. Радоста е секогаш поголема кога се споделува, затоа -10% РОДЕНДЕНСКИ ПОПУСТ на сите производи (кои не се на попуст) до 22 Април. Како да го искористите попустот? Многу едноставно, при плаќањето само внесете Rodenden2 во полето “Шифра на купон” и уживајте во вашето омилено кафе. Ви б ...

14април
2022
  • 0

Moekafe.mk е номинирана на првите Ecommerce Awards

Нашата Е-продавница moekafe.mk е номинирана на првите Ecommerce Awards – избор на најдобрите во македонската е-трговија, во категорија “Најдобри Е-продавници по сектори” -> подкатегорија “Е-продавница за храна и пијалоци на годината”. Гласањето за јавноста е отворено и можете да гласате на следниов линк: https://ecommerceawards.mk/ Ви бл ...

24јануари
2022
  • 0

Интервју за ecommerce.mk на Ристо Митановски

Несомнено е дека во овој период, сите поминуваме низ најразлични транзиции и промени кои сосема ја искоренија нормалноста од нашите секојдневни животи. Она што сепак останува непроменето е желбата за вкусот на првото утринско кафе. Разговараме со Ристо Митаноски, сопственик на moekafe.mk за потребата од креирање на оваа е-продавница, навиките на ку ...

08јуни
2020
  • 0

Легенди за кафето како пијалок

Постојат неколку легендарни за потеклото на самиот пијалок. Една приказна е мароканската за Абу ал-Хасан ал-Шадили. Легендата вели дека кога патувал во Етиопија, тој забележал птици со невообичаена виталност како се хранат со бобинки и кога ги испробал бобинките, ја доживеал истата виталност. Друга легенда откривањето на кафе ја поврзува со ученико ...

05април
2020
  • 0

Нешто повеќе за кафето…

Секој го препознава печеното зрно кафе, но можеби нема да препознаете вистинско растение за кафе. Кафето расте на кафени дрвја со бели цветови. Дрвјата на кои расте кафето можат да пораснат и повеќе од 9 метри. Секое дрво е покриено со зелени, восочни лисја кои растат едни спроти други во парови. Сноповите со кафе растат по гранките. Бидејќи кафето ...

05април
2020
  • 0

Еспресо и неколку факти за еспресото…

Еспресо е пијалок на кој името доаѓа од процесот на подготовка од кој се создава пијалокот. Водата под висок притисок, близу точка на вриење поминува низ ситно мелени зрна кафе извлекувајќи го вкусот од нив и создавајќи одлично кафе за само 30тина секунди. Вака приготвеното кафе има ароматичен и прилично силен  и цврст вкус заради високата концентр ...

05април
2020
  • 0

Претплати сѐ

за е-билтен